Mød kvinderne bag Mal dig fri....

 

Vi arbejder begge 2 fuldtids med kreativitet og maleri.Vi elsker at lege, eksperimentere, opfinde nye teknikker og afprøve alt muligt! Samtidig er vi begge glædesfyldt optaget af at ha’ det godt.Vi bruger meget tid og energi på at højne energien i os selv (som smitter af på andre) og gå efter mest muligt leg, flow og glæde.

maleri, farver, kunst, online malerkursus

Dorthe Gram

Første gang jeg sådan rigtigt malede et maleriet, var da vi (mand og barn. Nu 3 børn) i 2003 flyttede i hus.
Huset var et fint håndværker tilbud, så der blev bygget om og lavet nye rumfordelinger. Der var en del vægge som blev lidt smalle og de billeder vi havde, som skulle op at hænge var for store.

Jeg havde svært ved at finde noget der var langt og smalt, der passede i størrelsen og som vi kunne lide. Som handy woman tænkte jeg, at jeg må da selv gå i gang med at lave en ramme, der passer. Jeg fik lavet en ramme, sat lærrede på og fandt nogle malingrester og begyndte at male. Det blev ret fint! Det kom op at hænge og flere malerier kom til.

Noget tid efter skulle vi have gæster og en af dem -en dame. Hun fik øje på et af malerierne og udbrød “ej, hvor er det fedt, hvem har malet det”  Jeg var var sån’ lidt forlegen, fordi hun kunne lide det jeg havde malet.
Hun blev så begejstret for det, at hun endte med at hun købe det. Det er den måde jeg kom i gang med at male og syntes at det var fedt.

Jeg malede flere malerier og begyndte at udstille og sælge godt, men på et tidspunkt forsvandt glæden for at male, hvor det hele blev presset og jeg følte at det bare var en produktion, det var ikke legen og glæden. Så jeg gik også i gang med at male malerier, for bare min skyld og tog kurser for at lære forskellige teknikker og få ny inspiration og lege.

Den viden jeg begyndte at male mine malerier med, da jeg begyndte, er fra min uddannelse som blomsterdekoratør, hvor jeg har lært meget om former, farve og sammensætninger.

Den gode energi

Det med at skabe og være kreativ handler for mig også om at udvikle sig, løfte energien i sig selv og sit mindset. Jeg har taget forskellige kurser og workshop i, hvordan man kan skabe et godt mindset og holde en god energi for sig selv. Det vigtigste i livet er at begynde og fastholde at gøre noget godt for sig selv. Er du selv glad og tilfreds vil det også smitte af på andre og løfte dem.
For mig er det vigtig at jeg holder fast i mine ugentlige løbeture, hvor kroppen er i bevægelse og tankerne kan få frit spil. Mine små daglige mindset ritualer er også noget jeg holder godt fast i, for at skabe en god dag og et hvad jeg synes er et godt liv.

Mit motto er “gør (mere af) hvad, der gør dig glad og tro på du kan!”

løb, maleri, frihed, vision, drømme, farver

Katja Bjergby

Jeg elsker farver og naturen. Jeg bliver aldrig træt af at beundre og studere alle de vidunderlige strukturer og former, som den præsenterer os for. Det er alt lige fra mikroorganismer, koraller, insekter og blomster, som jeg er fascineret af.

Det er som om mit hjerte hopper af glæde, når jeg kigger på en speciel smuk farve eller facon og så kribler det bare i mig, for at gå i gang med at skabe selv. Mine malerier og skulpturer som forestiller fabeldyr eller figurer er inspireret af skyerne på himlen. Hvis jeg ser en sjov sky på min vej, så tegner eller fotograferer jeg den. Når jeg kommer tilbage til mit værksted, så vælger jeg altid at arbejde med den sky, som får mig til at grine mest. Det vigtigste for mig i mit virke som kunstner er at bruge min fantasi og følge min lyst. At turde følge alle de impulser, som opstår undervejs i min arbejdsproces. Ikke at være bange for at fejle eller gøre noget forkert. For mig er der uendelig meget ny inspiration og glæde i at afprøve nye teknikker og gå nye veje.

 

Mal dig fri v/Dorthe Gram og Katja Bjergby

Luk menu